10 jarige aansprakelijkheid vanaf 1 juli 2018

Vanaf juli zijn aannemers en studiebureaus verplicht hun tienjarige aansprakelijkheid te verzekeren, net zoals architecten waarvoor die plicht al langer geldt.

In welke gevallen geldt de verzekeringsplicht?

  1. Werken aan woningen of appartementen.
  2. Waarbij samenwerking met een architect verplicht is.
  3. Waarbij de bouwvergunning afgeleverd is na 1 juli 2018.
  4. De verzekering slaat enkel op schadegevallen aan de gesloten ruwbouw door gebreken die onder de 10-jarige aansprakelijkheid van de aannemer vallen. Het gaat dus om problemen met de stabiliteit, de stevigheid en waterdichtheid van de woning. Voor andere werken geldt de verzekeringsplicht niet.

Beste bescherming met een projectpolis.

De aannemers kunnen zich elk afzonderlijk per werf laten verzekeren of er kan een projectpolis worden afgesloten voor de volledige werf. Deze laatste geeft de consument een betere en ruimere bescherming.

De voordelen van een projectpolis:

  1. Alle aannemers zijn verzekerd, ook deze die geen verzekeringsplicht hebben (maar wel aansprakelijk kunnen zijn)
  2. Geen discussies tussen verschillende verzekeraars over aansprakelijkheid
  3. 1 polis, 1 attest > administratieve vereenvoudiging voor de architect en de bouwheer

Wil je meer weten over de 10 jarige aansprakelijkheid? Heb je vragen hieromtrent? Weet je niet zeker of een bepaalde werf verzekerd moet worden? Neem dan contact op met ons via telefoon 09/364.40.10, via mail info@dccg.be of maak meteen een afspraak op www.dccg.be/afspraak

10 jarige aansprakelijkheid aannemers dakwerkers Zottegem Nazareth Herzele Oosterzele Sint-Lievens-Houtem Lierde Zwalm Erpe Mere Ninove Geraardsbergen