Belgische spaarboekjes nooit zo vol

Rente of niet, de Belg blijft volop sparen. In maart stond meer dan 274 miljard euro op de spaarboekjes, zo blijkt uit cijfers van de Nationale Bank. Het gaat om een stijging met 1,4 miljard euro in vergelijking met februari en een nieuw absoluut record.

Belgen blijven dus hardnekkige spaarders, ondanks de extreem lage rentes die de banken bieden op de spaarrekeningen.

Toch zijn er verschillende alternatieven, zeker wanneer je een deel van je vermogen over langere termijn kan missen.

  1. Een spaarverzekering Tak 21 biedt een beter rendement met exact dezelfde veiligheid (net zoals spaarboekjes door de overheid gegarandeerd tot 100.000€). Via onze partner Patronale Life bieden wij momenteel een gewaarborgde intrestvoet van 1% + winstdeelname (StarFix).
  2. Niet tevreden met 1 à 2% rendement? Dan kan beleggingsverzekering Tak23 iets voor jou zijn. Het kapitaal is niet gegarandeerd maar het biedt potentieel meer rendement. Op basis van uw beleggersprofiel stellen wij u een mix van passende fondsen voor met een maximale spreiding, ook in de tijd. Een langetermijnvisie is echter noodzakelijk.

Klik hier voor meer info over beleggingen en spaarplannen.

Interesse? Maak nu online een afspraak of mail ons op info@gardagroup.be

Alternatieven voor het spaarboekje - Tak 21 1% gegarandeerd rendement - Belegging Tak 23 Zottegem - Dripfeed - Dripfeeding