Belgische langetermijnrente onder nul

De Belgische langetermijnrente is begin deze maand voor het eerst in de geschiedenis onder nul gezakt.

Welke gevolgen heeft de lage rente voor u? 

Ideaal moment om te lenen of te herfinancieren

Ze is in elk geval goed nieuws voor wie moet lenen.

Woonleningen met een vaste rente op 20 jaar gaan in bijna alle gevallen onder de 2%, in extreme gevallen zelfs tot onder 1,3%. Wie op een kortere termijn leent, kan zelfs nog goedkoper af zijn. 

Heeft u reeds enkele jaren een hypothecaire lening lopen? We kunnen vrijblijvend de tarieven van 18 financiĆ«le instellingen voor u vergelijken en nagaan hoe voordelig een herfinanciering kan zijn.

Geld op uw spaarboekje laten staan is geld verliezen

Minder goed is het voor de spaarders. Het aantal spaarrekeningen waarop nog iets wordt verdiend, wordt dan ook met de dag kleiner. Op het gros ervan is de rentevergoeding nu al beperkt tot een basisrente van 0,01% en een getrouwheidspremie van 0,10%.

Rekening houdend met de inflatie verliest uw geld dus jaarlijks 2% aan koopkracht. Er zijn nochtans interessante alternatieven, zeker als uw spaargeld wat langer vast kan staan.

Zelfde veiligheid, hoger rendement.

Zo geniet u met een Tak21 verzekering dezelfde depositogarantie als een spaarboekje met een gewaarborgde rente van 1% + een variabele winstdeelname. In 2017 en 2018 was er zo een rendement van 1,7%.

Streeft u een nog hoger rendement na, dan zal u ook wat meer risico's moeten nemen. Dan is sparen of beleggen via een Tak23 verzekering een mogelijkheid, zeker op lange termijn.

 

Interesse of meer info?

Belgische langetermijnrente onder nul: goed nieuws voor wie leent, slecht nieuws voor spaarboekje. Er zijn alternatieven. Beleggen in Tak21 met zelfde garantie maar hoger rendement. Sparen in TAK23 Verzekeringen - Ethisch beleggen - Zottegem - Beleggingsfondsen - Onafhankelijke Verzekeringsmakelaars Garda Group De Clercq Consulting Group Zakenkantoor Sven Van den Meersschaut Zottegem Herzele Brakel Zwalm Oosterzele Sint-Lievens-Houtem Lierde Geraardsbergen Nazareth Burst Erpe-Mere