Meer dan 60% fiscaal voordeel met het VAPZ.

Als zelfstandige is het belangrijk te bouwen aan een extra pensioen als aanvulling op het beperkte wettelijk pensioen. En het VAPZ (Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen), is dan de beste keuze, met een fiscaal voordeel dat kan oplopen tot meer dan 60%.

Een concreet voorbeeld
(het effectieve fiscale voordeel is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie):

  • Je spaart € 1000€
  • Je geniet van een fiscaal voordeel van € 429
  • Je bespaart bovendien € 205 op uw sociale bijdrage
  • Je betaalt dus netto zelf maar € 366

Hoeveel kan ik jaarlijks storten?

Je kan elk jaar 8,17% van jouw referentie-inkomen storten in VAPZ, met een maximum van € 3291 (in 2020).

Is dat veilig?

Jouw stortingen komen terecht in een Tak 21 verzekering, met kapitaalsgarantie gewaarborgd door de overheid, net zoals een spaarboekje.

Rendement?

De gewaarborgde rentevoeten liggen momenteel rond 0,5%, daar bovenop komt dan een eventuele winstdeelname. De rendementen op jaarbasis schommelden de afgelopen jaren rond de 2%.

Flexibel?

Slecht jaar achter de rug? Investeringen gepland? Je kan op elk moment het spaarbedrag verlagen of zelfs helemaal stoppen met sparen.

Gewaarborgd inkomen? Dekking overlijden?

Naast pensioenopbouw is ook uw persoonlijke bescherming van groot belang, zeker als je investeringen hebt, een woonkrediet moet af betalen en/of een gezin te onderhouden hebt. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden voor een gewaarborgd inkomen in geval van ziekte of ongeval en een dekking overlijden om uw gezin te beschermen in geval van rampspoed.

Advies!

Wij maken graag een afspraak met u, online of face-to-face, met inachtname van alle Corona maatregelen. Maak nu een afspraak online.

VAPZ - Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen - Zottegem - Geraardsbergen