Stormschade? 5 tips die je kunnen helpen

De doortocht van storm Eunice heeft ondanks alle voorzorgsmaatregelen voor veel materiële schade gezorgd, mogelijk ook bij u. Maar wat moet je nu doen in geval van schade?

Tip 1: houd het hoofd koel en maak foto's
Hoe stressvol en emotioneel de schade aan je woning, wagen of moto ook kan zijn, het hoofd koel houden is de boodschap. Neem foto’s (overzichtsfoto's en detailfoto's), maak een lijst van de schade en stuur deze door via mail (info@gardagroup.be) of geef de schade meteen aan in onze MyBroker app. Wij contacteren je zo snel mogelijk voor de verdere afhandeling.

Tip 2: vermijd extra schade als het kan
Is er een risico op vervolgschade, neem dan maatregelen, door bijvoorbeeld het dak zo vlug mogelijk voorlopig te laten herstellen of andere losliggende elementen weg te halen. Doe je daarvoor beroep op een privé-aannemer of koop je materiaal, hou dan een overzicht bij en vraag een gedetailleerde factuur.

Tip 3: wat is verzekerd?
Wie goed verzekerd is, moet niet zoveel vrezen. In de brandpolis voor particulieren zijn stormen en natuurrampen verplicht verzekerd. Voor schade aan auto’s en moto’s kan de omniumverzekering tussenkomen of in sommige gevallen de waarborg gestald voertuig in de brandverzekering.

Tip 4: heb je schade die niet verzekerd is?
Wat als de trampoline van je buurman niet is vastgemaakt en op je auto waait? Als je schade hebt die niet verzekerd is en je meent dat er iemand anders voor verantwoordelijk is, doe beroep op je rechtsbijstandsverzekeraar, die samen met ons je belangen zal verdedigen.

Tip 5: klop voor hulp aan bij 1722 of bij ons
Hou het nieuws in de gaten. Het regionale nieuws en de kanalen van politie, brandweer en gemeente bevatten specifieke en nuttige informatie. Heb je professionele hulp nodig na de doortocht van de storm, vraag dan een niet-dringende tussenkomst van de brandweer via 1722. Dat nummer wordt bij noodweer geactiveerd. Heb je dringende vragen voor ons? Onze bijstandsdienst is zoals altijd 7d/7 24u/24 bereikbaar via ons nummer 09/360.65.55 - hou bij beide nummers wel rekening met mogelijke wachttijden.

Garda Group Verzekeringsmakelaar Zottegem Herzele Geraardsbergen Brakel