Duurzaam sparen

Sparen via duurzame fondsen zit in de lift en de rendementen blijven niet achter. Steeds meer spelen sociale en ecologische thema’s een rol bij de keuze van de beleggingsstrategie.

De beweging richting duurzaam beleggen is al langer sterk, maar het gaat nog altijd in stijgende lijn. 
Duurzaamheid wordt vaak beoordeeld volgens drie begrippen met de afkorting ESG: Environment, Social, Governance. Hoe scoort een bedrijf voor het milieu, hecht men groot belang aan de sociale relaties en voert men een goed en transparant beleid van de onderneming?

Tot niet zo lang geleden dacht men nog dat aandacht voor deze aspecten geld zou kosten en dus zou wegen op het rendement. Ondertussen weten we dat het tegendeel waar is. Vooral in periode van crisis, zoals de huidige coronacrisis, blijken de beurskoersen van goed bestuurde bedrijven over het algemeen beter stand te houden dan die van gewone ondernemingen. Het resultaat is dat onze duurzame fondsen vorig jaar in de regel beter presteerden en rendementen behaalden van meer dan 20%.

Sparen voor een betere toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen

Bij sparen voor kinderen en kleinkinderen vormen deze elementen een mooi natuurlijk geheel, want wanneer steeds meer mensen kiezen voor duurzaam sparen, zal steeds meer geld naar deze bedrijven vloeien en zal de toekomst er voor de volgende generatie rooskleuriger uitzien.

Hoe beginnen?

Wij maken graag een afspraak om de verschillende mogelijkheden te bespreken, afhankelijk van uw financiële situatie & beleggersprofiel.

Maak een afspraak via www.gardagroup.be/team, stuur ons een mail op info@gardagroup.be of bel ons op 09 360 65 55


*Het kapitaal en het rendement van de beleggingen van beleggingsverzekeringen zijn niet gewaarborgd. Het financiële risico van beleggingsverzekeringen wordt volledig gedragen door de verzekeringnemer.
 

Duurzaam sparen en beleggen zit in de lift - Verzekeringsmakelaar Zottegem Herzele Geraardsbergen