Vermijd onnodige successierechten met generatiesprong.

Successieplanning is niet enkel voor de happy few. Elk van ons heeft er belang bij om er even stil bij 
te staan. Met de generatiesprong is het mogelijk om fors te besparen op successierechten zonder daarbij kosten te moeten maken. 

Elke grootouder kan namelijk aan elk kleinkind tot € 12.500 nalaten zonder daarop successie te moeten betalen en tot € 50.000 aan slechts 3%. Heb je bijvoorbeeld samen 4 kleinkinderen, kan je op die manier tot € 100.000 nalaten zonder successierechten en zelfs tot € 400.000 aan 3%.

Hoe werkt dit?

Er wordt een levensverzekering opgemaakt op naam van de grootouder(s) met de grootouder(s) ook als verzekerde personen. De begunstigden bij overlijden zijn de kleinkinderen.
Je kan kiezen voor een generiek contract voor alle kleinkinderen samen of voor een contract per kleinkind.

Is dit dan een vorm van schenking?

Neen, dat is het niet. Als grootouder blijf je volledig in controle. Heb je (een deel van) het geld zelf eerder nodig, dan kan je daar gewoon aan. Wil je later om welke reden dan ook een kleinkind uitsluiten, dan kan dat ook. Het is pas bij het overlijden van de verzekerde(n) dat het contract aan de kleinkinderen wordt uitbetaald.

Meer info?

Wij geven je graag meer uitleg over de generatiesprong en over het opmaken van een levensverzekering als onderdeel van successieplanning.

Maak een afspraak via www.gardagroup.be/team, stuur ons een mail op info@gardagroup.be of bel ons op 09 360 65 55

Generatiesprong Successieplanning Successierechten vermijden Eenvoudig erfbelasting vermijden Erfbelasting Beperken Verzekeringsmakelaar Zottegem Herzele Geraardsbergen