Checklist voor een zorgeloze zomer

Welke plannen je ook hebt deze zomer, goed verzekerd zijn is essentieel zodat je met een gerust hart kan genieten van de vakantie. 

Welke plannen je ook hebt deze zomer, goed verzekerd zijn is essentieel zodat je met een gerust hart kan genieten van de vakantie. 

Met deze checklist kom je al een heel eind:

1. Reisverzekering

Een reisverzekering is een absolute must-have voor elke reiziger. Het biedt dekking voor onverwachte gebeurtenissen zoals ziekte en ongevallen, inclusief reddingkosten, repatriëring, …

Heb je de optie bijstand bij je autoverzekering? Ga dan zeker na wat wel en niet verzekerd is. Wij helpen je graag verder. Wil je avontuurlijke sporten beoefenen? Neem dan zeker contact op.

TIP – Voeg het nummer van de bijstandsverzekering toe aan de contacten in je GSM. In geval van nood kan je ook ons 24/7 bereiken via ons telefoonnummer 09/360.65.55

2. Hospitalisatieverzekering

Niet elke hospitalisatieverzekering is geldig in het buitenland. Is dat niet het geval, kan een reisverzekering met voldoende dekking voor medische kosten in het buitenland een oplossing zijn. Zeker wanneer je reist naar de VS of Canada waar de ziekenhuiskosten heel hoog kunnen oplopen.

TIP – Heb je een kaart van de hospitalisatieverzekering? Neem deze zeker mee.

3. Persoonlijke ongevallen verzekering

Op reis of niet? Een persoonlijke ongevallen verzekering is overal van toepassing. De meeste ongevallen in België gebeuren in de privé sfeer en terwijl elke werknemer beschermd is bij een arbeidsongeval, is dat voor een privé ongeluk niet het geval.

Denk daarbij onder andere aan medische kosten, inkomstenverlies en blijvende invaliditeit.

TIP – Ook voor kinderen een must-have, want ook zij zijn dan het hele jaar door verzekerd voor al hun activiteiten, thuis, op school en in de sportclub. Er bestaan voordelige gezinsformules die veel ruimer zijn dan de vaak erg beperkte dekkingen die bij bijv. sportclubs inbegrepen zijn.

4. Autoverzekering

Als je van plan bent om met je eigen wagen op reis te gaan, controleer dan zeker of de verzekering geldig is in alle landen waar je door zal rijden. Op het verzekeringsbewijs staan de landen vermeld waar de verzekering geldig is, uitbreidingen zijn mogelijk.  

Een bijstandsverzekering bij ongeval of pech is ook onontbeerlijk. Er zijn opties met en zonder vervangwagen. Reis je met kinderen? Dan is de uitbreiding voor een grotere vervangwagen een aanrader.

Ga je een auto huren?  Controleer zeker welke zaken wel en niet verzekerd zijn en welke vrijstelling van toepassing is.

TIP – Check of je nog een Europees aanrijdingsformulier in de auto hebt zitten.

5. Annulatieverzekering

Het kan gebeuren dat je je reis onverhoopt moet annuleren door ziekte, een ongeval of andere onvoorziene omstandigheden. Een annulatieverzekering komt tot een bepaalde limiet tussen voor de kosten van geannuleerde vluchten, hotelboekingen en andere niet-terugbetaalbare uitgaven.

Een annulatieverzekering kan worden afgesloten tot 1 maand voor vertrek.

TIP – Ga je meer dan 1x per jaar op reis? Dan kan een jaarcontract een oplossing zijn.

6. Familale verzekering

Een familiale verzekering wordt soms wel eens over het hoofd gezien, maar kan van onschatbare waarde zijn. Deze komt tussen bij schade of letsels die je per ongeluk aan anderen toebrengt.

Huur je een vakantiewoning of appartement? De schade die je daar toebrengt is niet altijd verzekerd omdat het aanzien wordt als een contractueel geschil.

TIP – Uitbreidingen zijn mogelijk, bij sommige maatschappijen is het meeverzekerd als dekking bij de brandpolis. Neem zeker contact op met ons als je hierover zekerheid wil.

Vragen? Wij zijn er zoals altijd om je te helpen | 09/360.65.55 | info@gardagroup.be

Of maak meteen een afspraak

Vertrek je binnenkort op reis? Nog enkele belangrijke administratieve zaken

  • Controleer de geldigheid van je paspoort en eventuele visumvereisten. Denk ook aan eventuele speciale reisdocumenten die nodig zijn, zoals een internationaal rijbewijs.
  • Reis je met kinderen? Controleer dan ook de geldigheid van de kids-id’s.
  • Maak (digitale) kopieën van je paspoort en andere identiteitsbewijzen en bewaar deze apart van de originele documenten.
  • Informeer je over gezondheidsmaatregelen voor je bestemming, zoals vaccinaties.
  • Reis je met de auto? In sommige steden gelden beperkingen voor voertuigen. Informeer je dus zeker op voorhand.
  • Zorg voor voldoende limiet op je creditkaart en controleer de geldigheid van je bankkaarten. Cash geld afhalen in het buitenland gaat vaak gepaard met extra kosten.
  • Let op met roaming tarieven, ook in Europa zijn er landen waar deze nog van toepassing zijn (o.a. Zwitserland)
  • Maak een lijst met belangrijke noodnummers voor je bestemming, waaronder ambassades/consulaten en medische nooddiensten.
  • Laat je reisplan achter bij familieleden of vrienden.

Praat je hier graag over met een van onze experten?

Geen afspraak, wel een vraag?

Heb je geen afspraak met een van onze experts nodig? We helpen je ook graag met andere vragen. Stuur ons hieronder een bericht en we laten je zo snel mogelijk iets weten.