Rechtsbijstand

Een rechtsbijstandsverzekering is cruciaal! Waar vele andere verzekeringen u beschermen tegen schade die jij aan derden toebrengt, zorgt de rechtsbijstand er net voor dat je jouw eigen schade toegebracht door een andere partij kan recupereren. Ook in een conflict met een andere verzekeraar staat de rechtsbijstandsverzekering aan uw zijde.

Waarom een rechtsbijstandsverzekering enorm belangrijk is?

"Op de snelweg werd ik aangereden door een Nederlandse vrachtwagen. De vrachtwagen was in fout maar mijn verzekering Burgerlijke aansprakelijkheid onderneemt geen stappen omdat de verzekeraar van de vrachtwagen in Nederland gevestigd is. Gelukkig had ik een rechtsbijstandsverzekering, anders had ik een enorme rompslomp gehad om de schade terug te vorderen van de tegenpartij, misschien zelfs zonder succes."

Een rechtsbijstand zorgt ervoor dat u als verdedigende of eisende partij in een juridische, administratieve of in der minne geregelde procedure uw rechten kan doen gelden, zowel in België als in het buitenland.

Een rechtbijstandsverzekering is ten zeerste aan te raden voor:

  • uw auto
  • uw gezin
  • uw woning
  • contractuele geschillen

Er zijn verschillende bijkomende waarborgen mogelijk, zowel voor particulieren als voor bedrijven.

Sinds 2019 is het mogelijk een fiscaal aftrekbare polis rechtsbijstand af te sluiten. Meer informatie daarover vindt u onder andere op de site van Benefisc DAS

Wij werken met gespecialiseerde rechtsbijstandsverzekeraars die in alle onafhankelijkheid uw dossier behartigen.

Praat je hier graag over met een van onze experten?

Geen afspraak, wel een vraag?

Heb je geen afspraak met een van onze experts nodig? We helpen je ook graag met andere vragen. Stuur ons hieronder een bericht en we laten je zo snel mogelijk iets weten.