Sparen voor je (klein)kinderen

Wij bekijken uw wensen en noden, stellen samen met u een beleggersprofiel op en adviseren u vervolgens op basis van deze gegevens. Wist je dat door te sparen op een spaarboekje, je op dit moment aan kapitaalsvernietiging doet? De inflatie ligt hoger dan het quasi 0-rendement op de spaarboekjes.

Een spaarverzekering in Tak 23 biedt weliswaar geen kapitaalsgarantie maar biedt potentieel hogere rendementen, zeker op langere termijn.

Bovendien hebben wij verschillende tools om de risico's te beperken:

  • Maandelijkse stortingen vlakken het beursrisico uit
  • Beleggingsfondsen bieden al een spreiding op zich en zijn sowieso minder risicovol dan aandelen zelf.
  • Een combinatie van fondsen zorgt bovendien voor extra spreiding.
  • Aanpassingen in gekozen fondsen zijn mogelijk zonder meerkost.
  • Gespaarde tegoeden en rendementen kunnen worden overgezet naar minder risicovolle fondsen of een tak 21 belegging met kapitaals- en rendementsgarantie.

Wij werken samen met verschillende maatschappijen die top fondsen aanbieden met 4 en 5 sterren op Morningstar, waaronder verschillende duurzame fondsen mét uitstekende track records. Op die manier spaart u niet alleen financieel voor uw kinderen of kleinkinderen maar ook voor een betere toekomst voor iedereen.

Spaart u voor kleinkinderen? Via een een levensverzekeringscontract kan u tot € 12.500 per grootouder per kleinkind sparen zonder successie daarop te moeten betalen. Dit heet de generatiesprong.

Praat je hier graag over met een van onze experten?

Geen afspraak, wel een vraag?

Heb je geen afspraak met een van onze experts nodig? We helpen je ook graag met andere vragen. Stuur ons hieronder een bericht en we laten je zo snel mogelijk iets weten.