Aansprakelijkheid

Het beschermen van je onderneming is van essentieel belang in de dynamische zakelijke wereld van vandaag. Ontdek hoe wij je kunnen bijstaan bij het beheersen van risico's en het waarborgen van een stevige bescherming tegen diverse aansprakelijkheidsaspecten.

Aansprakelijkheid overzicht:

  • BA Uitbating: Bedrijfsaansprakelijkheid (BA) uitbating dekt schade aan derden veroorzaakt tijdens de bedrijfsuitoefening. Het is een basisonderdeel om financiële risico's te minimaliseren.
  • Productaansprakelijkheid (na levering): Nadat een product geleverd is, blijft de verantwoordelijkheid bestaan. Productaansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor schade veroorzaakt door jouw producten.
  • Beroepsaansprakelijkheid: Voor professionals zoals consultants, advocaten, en artsen. Deze verzekering beschermt tegen aansprakelijkheid als gevolg van fouten, nalatigheden of verkeerde adviezen.
  • Bestuurdersaansprakelijkheid: Beschermt bestuurders en leidinggevenden tegen persoonlijke aansprakelijkheid voor beslissingen die zij nemen tijdens het besturen van de organisatie.
  • 10 jarige aansprakelijkheid: Relevant in de bouwsector, dekking voor schade aan gebouwen die binnen tien jaar na oplevering aan het licht komt.
  • Objectieve aansprakelijkheid: In sommige sectoren, zoals de horeca, kan objectieve aansprakelijkheidsverzekering nodig zijn om schade aan derden te dekken, zelfs zonder bewijs van schuld.

Praat je hier graag over met een van onze experten?

Geen afspraak, wel een vraag?

Heb je geen afspraak met een van onze experts nodig? We helpen je ook graag met andere vragen. Stuur ons hieronder een bericht en we laten je zo snel mogelijk iets weten.