Laatste kans langetermijnsparen?

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) heeft in kader van een bredere fiscale hervorming de intentie om het fiscaal voordeel voor langetermijnsparen af te schaffen vanaf 2024.

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) heeft in kader van een bredere fiscale hervorming de intentie om het fiscaal voordeel voor langetermijnsparen af te schaffen vanaf 2024.

Langetermijnsparen

Met langetermijnsparen kan maximaal € 2.350 per jaar gespaard worden met een fiscaal voordeel van 30%. Het contract moet aanvangen voor de leeftijd van 65 jaar maar kan, in tegenstelling tot bijv. pensioensparen, ook (lang) na de pensioenleeftijd nog een fiscaal voordeel opleveren.

Laatste kans in 2023
Aan het fiscaal voordeel voor bestaande contracten zou niet geraakt worden. Je kan dus dit jaar nog starten en zo de komende (tientallen) jaren van het fiscaal voordeel te genieten.

Ben je jonger dan 65 en doe je al aan langetermijnsparen? 
De kans is groot dat je bestaande contract slechts loopt tot 65 jaar. Een nieuw contract beginnen met een veel langere duur is dan zeker het overwegen waard.

Combinatie met fiscaal voordeel voor een woning?

De kans bestaat dat de fiscale pot die beschikbaar is voor Langetermijnsparen al benut wordt voor de woonbonus. Ook in dat geval kan een opstart Langetermijnsparen nog interessant zijn, afhankelijk van de resterende looptijd van de lening.

Voor iedereen?

Niet iedereen geniet van het fiscaal voordeel bij Langetermijnsparen en niet iedereen kan het maximum bedrag storten aangezien dit gekoppeld is aan het netto beroepsinkomen/pensioen.

Vragen? Wij zijn er zoals altijd om je te helpen | 09/360.65.55 | info@gardagroup.be

Praat je hier graag over met een van onze experten?

Geen afspraak, wel een vraag?

Heb je geen afspraak met een van onze experts nodig? We helpen je ook graag met andere vragen. Stuur ons hieronder een bericht en we laten je zo snel mogelijk iets weten.