Pensioensparen

Pensioensparen is de meest interessante manier om te sparen voor een aanvullend pensioen. Deze manier om aan pensioenopbouw te doen wordt aangemoedigd door de overheid en daarbij kan je rekenen op een belastingvoordeel van 30%.

Fiscaal maximum 2024

Het te sparen bedrag is weliswaar gelimiteerd. Het fiscale maximum voor 2024 bedraagt € 1020 per jaar. Daarbij geldt een belastingvoordeel van 30%.

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een hoger te sparen bedrag (€ 1310) waarbij het belastingvoordeel 25%. Zo kan je € 21 extra fiscaal voordeel opstrijken.

Let wel op, zodra het bedrag groter is dan € 1020 is het belastingvoordeel beperkt tot 25%. Kies dus enkel voor het stelsel van 25% als je effectief het maximum kan sparen.

Start pensioensparen voor je 55 jaar wordt

Er wordt op 60 jaar een eindbelasting van 8% geheven voor alle contracten die dan minstens 5 jaar lopen. De jaren na je 60ste zijn dan fiscaal het meest interessant: enerzijds ontvang je wel het fiscaal voordeel en anderzijds is er geen eindbelasting meer.

Pensioenopbouw mét of zonder kapitaalsgarantie

Wij geven je op basis van jouw risicoprofiel advies over de beleggingsstrategie voor uw bijdragen in jouw pensioenspaarcontract.

Ben je werknemer?

Klassiek pensioensparen kan gecombineerd worden met Langetermijnsparen en VAPW (vrij aanvullend pensioen voor werknemer)

Ben je zelfstandige?

Klassiek pensioensparen kan gecombineerd worden met LangetermijnsparenVAPZIPT en POZ.

Praat je hier graag over met een van onze experten?

Geen afspraak, wel een vraag?

Heb je geen afspraak met een van onze experts nodig? We helpen je ook graag met andere vragen. Stuur ons hieronder een bericht en we laten je zo snel mogelijk iets weten.