Langetermijnsparen

Mail ons    Bel ons    Afspraak maken

Wat is langetermijnsparen?

Langetermijnsparen is, naast pensioensparen, een tweede mogelijkheid om een aanvullend pensioen op te bouwen. Net als bij pensioensparen wordt dit aangemoedigd door de overheid en kan u rekenen op een belastingsvoordeel van 30%. Het is de enige manier om nog fiscale aftrek te genieten na uw 65ste, op voorwaarde dat u ermee start voor uw 65ste.

Fiscaal maximum

Het maximum dat u kan inbrengen hangt af van uw inkomen met een absoluut maximum voor 2022 van € 2350/jaar. Daarbij geldt een belastingvoordeel van 30%.

Langetermijnsparen zat vroeger in dezelfde fiscale korf als een woonlening en kon daar niet mee gecombineerd worden. Voor leningen na 2016 is een combinatie van beide wel mogelijk. Meer weten? Contacteer ons.

Start langetermijnsparen op voor u 55 jaar wordt !

Er wordt op 60 jaar een eindbelasting van 10% geheven voor alle contracten die dan minstens 5 jaar lopen. De jaren na uw 60ste zijn fiscaal dus het meest interessant: enerzijds ontvang je wel het fiscaal voordeel en anderzijds wordt er geen eindbelasting meer geheven. Start dus zeker met langetermijnsparen voor uw 55ste!

Start langetermijnsparen op voor u 65 jaar wordt !

Langetermijnsparen is de enige mogelijkheid om ook na uw 65ste nog belastingsvermindering te genieten, op voorwaarde dat het contract gestart wordt voor uw 65ste verjaardag! Een nieuw contract starten voor uw 65ste verjaardag is dan zeker aan de orde!

Pensioenopbouw met of zonder kapitaalsgarantie

Wij geven u op basis van uw risicoprofiel advies over de beleggingsstrategie voor uw bijdragen in uw contract langetermijnsparen.

Bent u werknemer?

Langetermijnsparen kan gecombineerd worden met Pensioensparen en VAPW (vrij aanvullend pensioen voor werknemers)

Bent u zelfstandige of bedrijfsleider? 

Langetermijnsparen kan gecombineerd worden met PensioensparenVAPZ, IPT en POZ.

Interesse of meer info?

Mail ons    Bel ons    Afspraak maken

Langetermijnsparen Garda Group - Langetermijnsparen Zottegem - Langetermijnsparen Nazareth - Langetermijnsparen na uw pensioen - Belastingsvermindering na uw pensioen - Langetermijnsparen voor uw 65ste - Langetermijnsparen voor uw 55ste. Verzekeringsmakelaar Zottegem - Herzele - Geraardsbergen Zuid-Oost-Vlaanderen Vlaamse Ardennen Brakel Sint-Lievens-Houtem Oosterzele Lierde Velzeke Balegem Gavere Erpe-Mere Burst Borsbeke Erwetegem Zwalm Oudenaarde Zingem Deinze Nazareth